Aszalványos keksz
Bár az aszalt gyümölcsök sosem tartoztak a kedvenceim közé, a hétvégén vásárban megkívántam egy áfonyából és kesudióból készült édességet. Paleo termék, ráadásul 100 grammra vetített szénhidrátot is tudott mondani az árus, így mindezt jelnek tekintve megkóstoltam. Be kell vallanom az aszalt áfonya édessége teljesen letaglózott, meg is született a fejemben az ötlet, hogy a maradékot hazahozom és sütök belőle valami finomat. A dióval pároítva rendkívül jó kombót hoztam ki ebből a kekszből. Próbáljátok ki bátran, nektek is ízleni fog.
Hozzávalók: (kb 20 darabhoz)
- 212 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- 103 gramm őrölt dió
- 60 gramm eritrit
- 2 darab tojás
- 50 gramm olvasztott kókuszzsír
- 3 evőkanál víz
- vanília aroma
- 77 gramm aszaltáfonya (más aszalt gyümölccsel is helyettesíthető)
Elkészítés:
- A lisztet, a diót és az eritritet egy tálban elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a kókuszzsírt és vizet és kézzel egynemű masszává gyúrjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Az aszalt gyümölcsöt/ aszalt gyümölcs szeletet apró darabokra apítjuk és 3 részletben hozzágyúrjuk a tésztánkhoz. (1 részletben is beledolgozhatjátok, de nagyobb az esélye annak, hogy az aszalt gyümölcs darabok összeragadnak és nem szórodnak szét a masszánkban.)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kézzel meggyúrt kekszeket helyezünk.
- 15-20 percig sütjük.
Egészségesen is finomat!