Diós Sportszelet
Ha ősz, akkor dió. Próbáljátok ki ezt a retro sportszeletet ezzel a pici csavarral. Igazi finomság, amit becsomagolva akár az útra is magaddal vihetsz.
Hozzávalók:
- 150 gramm dió
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 1 teáskanál kakaópor
- 60 gramm eritrit
- 85 gramm mentes mogyoróvaj
- 1 deciliter cukormentes növényi tej
- 75 gramm mentes étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
- A diót és a zabpelyhet leőröljük.
- Hozzáadjuk a kakaóport és eritritet.
- A növényi tejet és a mogyoróvajat megmelegítjük. Megvárjuk, hogy a mogyoróvaj felolvadjon a tejben.
- Hozzáadjuk a száraz keverékhez, és egységes masszává gyúrjuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
- Az étcsokoládét a kókuszzsírral megolvasztjuk.
- Az olvasztott csokit a tésztánk tetejére kenjük. majd újra a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.
- Ha a csoki megdermedt, felszeleteljük.
Egészségesen is finomat!