Receptek,  Édes receptek

Gesztenye torta

Ha ősz, akkor gesztenye! Viszonylag ritkán találok a boltban 100%-os gesztenye masszát, de azért nem lehetetlen a dolog. Akárhányszor a kezembe akad, mindig egyből gesztenyekrém készül belőle. Most azonban a családot meglepve gesztenyés tortát készítettem. Szó szerint percek alatt fogyott el a sütemény, és mindenki kedvence lett. Sajnos a szépségére nem volt elég időm, hiszen a home office-ban, meetingek közepette dobtam össze, de az biztos, hogy nem utoljára.


Hozzávalók:

  • 3 darab tojás
  • 40 gramm eritrit
  • 50 gramm graham liszt
  • 10 gramm kakaópor
  • 250 gramm 100%-os gesztenyemassza
  • 250 gramm mascarpone
  • 60 gramm poreritrit
  • ízlés szerint rumaroma


Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • A tojásokat gépi habverő legmagasabb fokozatával habosra felverjük, miközben hozzáadjuk a 40 grammnyi eritritet.
  • A gépet kisebb fokozatra kapcsolva hozzákeverjük viszonylag gyors mozdulatokkal a lisztet és a kakaóport is. Fontos, hogy amint elvegyült teljesen a folyékony és száraz alapanyagunk, hagyjuk abba a keverést, különben összeesik a habunk.
  • Kisebb tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkat elegyengetjük benne.
  • Nagyjából 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
  • A gesztenyemasszát egy villa segítségével összetörjük és teljesen elvegyítjük a mascarponéval, poreritrittel és rumaromával.
  • A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel és díszítjük.

Egészségesen is finomat!