Receptek,  Édes receptek

Vegán cookies

Biztosan észre vettétek már, hogy oda vagyunk a különböző kekszekért. 🙂

Ez nem véletlen, hiszen rengeteg módon variálhatóak és gyorsan elkészíthetőek. Ha rövid idő alatt kell valamit készíteni akkor remek választás bármelyik keksz receptünk.

Most egy klasszikus csokis változatot hoztunk Nektek, ami a reggeli kávé mellett, vagy tízóraiként is megállja a helyét! 😛 Nyugodtan készítsétek el vasárnap, és dobozban tárolva a munkanapokra biztosítva van a nassolnivalótok. Ha van mihez nyúlni, akkor kisebb az esély, hogy egészségtelen nasit választotok. Nekünk bevált ez a taktika, próbáljátok ki ti is! 🙂

Hozzávalók: (25db kekszhez)

  • 150 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 25 gramm finom liszt
  • 150 gramm apró szemű zabpehely
  • 60 gramm eritrit
  • 80 gramm cukor
  • 10 gramm lenmagpehely
  • 0,5 csomag sütőpor (7 gramm)
  • 1 kk fahéj
  • 1,5 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 100 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálban össze forgatjuk.
  • Majd hozzá keverjük a vizet és az olajat is.
  • Alaposan eldolgozzuk és 5-10 percet pihentetjük a masszát.
  • Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
  • Nagyobb diónyi golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe ellapítjuk őket kekszeket formálva.
  • Majd egy egy kocka (vagy fél kocka) étcsokit teszünk mindegyik tetejére és kissé bele nyomjuk a tésztába.
  • 13 perc alatt készre sütjük őket.

Egészségesen is finomat!