Sportszelet
Sportszelet receptünk egy régi családi recept átalakításával született. Gyermekkori kedvencként esélytelen lett volna erről a finomságról lemondani, ezért inkább az átalakítása mellett döntöttünk. Így immár bűntetlenül fogyaszthatjuk az év bármelyik napján. A legjobb az egészben, hogy fél óra alatt összedobható, és garantáltan az egész család kedvence lehet.
Hozzávalók:
- 300 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 25 gramm kakaópor
- 2 tojás
- 1 kiskanál szalalkáli
- 140 gramm laktózmentes margarin
- 100 milliliter frissen facsart narancslé
- 200 milliliter forró víz
- vanília aroma
- 25 gramm édesítő nélküli lekvár (a narancs illetve barack lekvárokat ajánlom leginkább)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- Megolvasztjuk a margarint, és minden más hozzávalóval együtt a lisztes keverékünkhöz öntjük.
- Konyhai robotgéppel csomómentesre keverjük.
- Egy tepsit kikenünk egy kevés margarinnal, és megszórjuk minimálisan liszttel.
- Szép egyenletesen elosztjuk a masszát a tepsiben.
- 15 perc alatt készre sütjük – tűpróbával tudjuk ellenőrizni.
- Édesebb szájúaknak tálaláshoz lekvárt, porédesítést ajánlok.
Egészségesen is finomat!