Receptek,  Édes receptek

Fekete áfonyás morzsás pite

A kézműves vásárból kaptam szüleimtől mennyei dolgokat. Ezek között volt egy minden-mentes fekete áfonya lekvár, ami 100%-ig csak a gyümölcsöt tartalmazza, és még csak nem is teljesen pépesített formában.
Ezt felhasználva, gondoltam feldobom ezt a tavaszi napot egy morzsapitével. Az eredmény valami csoda! Ráadásul néhány gyors lépéssel elkészíthető.



Hozzávalók:

  • 85 gramm kókuszzsír
  • 40 gramm eritrit
  • 1 darab tojás
  • 135 gramm zabpehely
  • 50 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • Lekvár, vagy házi gyümölcsszósz



Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 175°C-ra.
  • A kókuszzsírt elkeverjük a tojással és az eritrittel.
  • Hozzáadjuk a zabpelyhet és lisztet. Ha a kókuszzsírunk túl kemény volt és nem tudjuk rendesen elkeverni a hozzávalókat, minimálisat melegítsünk a keveréken.
  • A tészta 3/4 részét simítsuk, tapogassuk el egy kisebb forma aljában.
  • Tegyük 10 percre a sütőbe.
  • Az idő elteltével vegyük ki a sütőből és kenjük meg a lekvárral.
  • A maradék tésztát morzsoljuk egyenletesen a lekvár tetejére.
  • 20 percre tegyük vissza a sütőbe. Ha van a sütőnkön felső grill fokozat, az utolsó 1-2 percre rápiríthatunk így a tetejére.

Egészségesen is finomat!