Receptek,  Édes receptek

Mogyorós kis puffancsok

Egy kis égetett tésztás finomság. Elkészítése hosszabb idő, de mindenképpen megéri! Nálam a 1-1 puffancs mindössze 5 gramm szénhidrátot tartalmaz!


Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál kókuszzír
  • 1 kávéskanál eritrit
  • 1 csipet só
  • 95 g teljeskiőrlésű alakor búzaliszt
  • 4 tojás
  • 50 g cukormentes étcsokoládé
  • 165 ml konzerv kókusztej
  • 20 g eritrit vagy más édesítő
  • pirított törökmogyoró


Elkészítés:

  • A krémhez előző nap, de legalább 6-8 órával fogyasztás előtt felforraljuk a kókusztejet a 20 g eritrittel és az étcsokoládéval.
  • Teljesen hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe téve tovább pihentetjük.
  • A tésztánkat égetett tésztaként készítjük: a vizet felforraljuk a sóval, cukorral és kókuszzsírral.
  • Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, és erőteljes mozdulatokkal addig keverjük, míg szépen el nem válik az edény falától.
  • Ekkor lehúzzuk a tűzről és gyorsan belekeverünk 1 tojást.
  • Megvárjuk míg a tészta majdnem teljesen kihűl, ekkor keverőtálba tesszük, és robotgép segítségével egyessével elkeverjük benne a maradék 3 tojást is.
  • 200 C°-ra melegítjük elő a sütőt, amelynek aljába egy 1-2 centi vízzel megtöltött tepsit helyezünk. (A tésztánk gőzben sülve éri el a tökéletes állagot)
  • A folyékonyabb állagú tésztából egy kanállal 20 db halmocskát csinálunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy elférjenek bőven egymás mellett, mert sülés közben jócskán megdagadnak majd.
  • 25-30 percig sütjük őket. Sütés közben figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert könnyen összeeshetnek. (Amikor készek, szép tálkácska alakjuk lesz)
  • Közben kivesszük a hűtőből a krémünket, és elektromos habverővel szép minél keményebb habbá verjük. A habot ráhalmozzuk a kisült puffancsokra, és összetört törökmogyoróval szórjuk meg a tetejüket.

Egészségesen is finomat! 🙂