• Receptek,  Édes receptek

    Citromos keksz

    Egy igazán frissítő tavaszi vegán recepttel érkeztünk Nektek! Mi nagyon szeretjük a különböző kekszeket, könnyen szállíthatóak, változatosan elkészíthetőek és nincs olyan alkalom, ahol ne állnák meg a helyüket! 🙂 Ez a citromos változat újdonság volt nekünk is, de azonnal bele szerettünk az ízvilágba. Csak ajánlani tudjuk! És akinek ezek a hozzávalók nem férnek bele a diétájukba se aggódjanak, kísérletezés alatt van egy “egészségesebb” változat is. 😀 Hozzávalók: 300 gramm búzaliszt 150 gramm margarin (szobahőmérsékletű!) 100 gramm cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 kk sütőpor 1 bio citrom reszelt héja fél citrom leve díszítéshez: étcsokoládé Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a puha, szobahőmérsékletű margarinnal elkezdjük morzsolni, összedolgozni a tésztát. Ha…

  • Receptek,  Édes receptek

    Répás-diós muffin

    Korábban nagy muffin sütő voltam. Azonban a diétám kezdete után nem sikerült sose összehozni, hogy ne ragadjon bele teljesen a tészta a formájába. Aztán megszületett ez a répás recept, ami garantáltan még a gyerekeknek is a kedvence lesz. Hozzávalók: (16 db muffinhoz) 3 db tojás 170 ml folyékony kókuszolaj 190 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 40 gramm eritrit 130 gramm darált dió 140 gramm reszelt sárgarépa 1 csipet szódabikarbóna ízlés szerint fahéj Elkészítés: Keverjük össze a tojásokat az olajjal. A legjobb ha ehhez kézi mixert használunk, de természetesen e nélkül is megoldható. Beleforgatjuk a reszelt répát és a darált diót a tojásos masszánkba. Külön tálba keverjük össze a többi száraz hozzávalót (liszt,…

  • Receptek,  Édes receptek

    Vegán répatorta

    Ha húsvéti időszak, akkor répatorta! 🙂 Emlékszem, nagyon sokáig nem kóstoltam répatortát, mert gyerekként elég furcsa párosításnak tűnt a répa és az édesség.. de mostmár tudom, hogy mennyire finom is ez a sütemény és az egyik kedvencemmé vált. Korábbi “Karácsonyi répatorta” receptünket alapul véve született meg ez a verzió. Több helyen alakítottunk, csiszoltunk a recepten, reméljük Nektek is beválik majd! Aki egészségesebb verzióban szeretné elkészíteni, annak azt tudjuk javasolni, hogy a krémet cserélje ki vaníliás növényi joghurtra, növényi tejjel főzött sűrű vanília pudingra vagy cukormentes lekvárra. Hozzávalók: 150 gramm fehérliszt 150 gramm teljes kiőrlésű liszt 2 közepes répa lereszelve (kb. 150gramm) 60 gramm darált dió 1,5 dl növényi olaj (kókusz/napraforgó)…

  • Receptek,  Édes receptek

    Csíkos piskóta erdei gyümölccsel

    Úgy indultam neki a szombati napnak, hogy kakaós csigát szeretnék sütni.. és ez lett belőle 😀 Na persze nem bolondultam meg, csupán annyi történt, hogy későn vettem észre, hogy nincs itthon élesztő. Márpedig én egy igazi kelt tésztás csigára vágytam. Így inkább elengedtem a csiga ötletét, és improvizáltam egy kis gyümölcsös süteményt, a kamrában fellelhető alapanyagokból. Van egy isteni élesztő mentes csiga receptünk, ha ti is így jártok, akkor ezt használjátok bátran, akár a fahéjat kakaóra cserélve benne! Ha pedig a gluténmentes verziót választanátok, arra is van opciónk! 😉 Ezeket a recepteket megtaláljátok a blogon, de ha lentebb görgettek, beszúrtam Nektek ide, a poszt végére is! Na de maradjunk most…

  • Receptek,  Édes receptek

    Csokikenyér

    Gyerekkorom kedvenc süteménye. Anyukám rendszeresen készítette, mert amellett, hogy egyszerű, hihetetlenül finom is. Képes voltam egy egész tepsit megenni belőle egyszerre (jó kis cukorsokk). Anyukám volt hát olyan kedves, hogy legutóbbi látogatásomkor elkészítette ezt a csudajó süteményt úgy, hogy én is bármikor ehessem. Azóta többször is készült már nálunk. Ha van megunhatatlan édesség, akkor ez az! Hozzávalók: 20 gramm kakaópor 70 gramm eritrit 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt 50 gramm zabpehelyliszt 1 tojás szódabikarbóna 70 gramm olvasztott kókuszzsír 50 milliliter kókuszjoghurt 1 deciliter forró víz vaníliaaroma Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és homogén masszává keverjük. Enyhén kiolajozott tepsibe öntjük,…

  • Receptek,  Édes receptek

    Pisztácia-krémes Gofri

    Igen, jól olvastátok! Ez a gofri nem csak kókuszliszttel készült (ettől pedig gluténmentes és rendkívül alacsony a szénidráttartalma, de feldobtuk a receptet egy kis házi pisztáciakrémmel is. Szabaduljon el a fantáziátok és használjatok nyugodtan bármilyen hasonló olajos magvat. A legjobb ha magatoknak készítitek otthon a krémet, de természetesen használhattok boltban vásárolt alapanyagot is. Rendkívül jól feldobhatja a napotokat egy ilyen finomság. Hozzávalók: 5 darab tojás 40 gramm kókuszliszt 30 gramm eritrit szódabikarbóna vanília aroma 60 gramm kókuszzsír 60 gramm cukormentes növényitej 60 gramm pisztáciakrém Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik tálban minden más hozzávalót simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket is a tésztánkba.…

  • Receptek,  Édes receptek

    Banánkenyér

    Ha van pár érett banán a konyha pulton, akkor a legjobb dolog ami történhet vele, hogy banánkenyeret készítünk! 🙂 Nagyon sokféle receptet lehet hozzá találni, most elhoztuk Nektek a mi kedvencünket. Vegán recept, csokival, dióval és egy kis fahéjjal ízesítve. Higgyétek el, megéri kipróbálni! 😉 Hozzávalók: 3 db érett banán +1 a tetejére 2 db lenmag tojás (2ek őrölt lenmag+ 6ek víz) 110 gramm zabliszt 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 80 gramm eritrit 50 gramm darált dió 1,2 dl víz/ növényi ital 0,8 dl növényi zsiradék (olaj/margarin) 1 tk vaníliaaroma 1 tk fahéj fél tk sütőpor fél tk szódabikarbóna 1 csipet só 100 gramm étcsokoládé Elkészítés: Elkészítjük a lenmag tojást, összekeverünk…

  • Receptek,  Édes receptek

    Mákos-vaníliás muffin

    Nekem már gyerekkoromban is nagykedvencem volt az összes létező mákos sütemény. A diétám elkezdésekor még próbálkoztam, de úgy éreztem mindig kesernyés maradt a sütemény, vagy teljesen átvette az édesítő ízét. Aztán sok-sok kísérletezés után megtaláltam a tökéletesarányt ebben a muffinban. Így rögtön kedvenc lett ez a recept nálunk. Ajánlom magában fogyasztásra, de egy kis mentes baracklekvár még egy kis extra élményt adhat hozzá. Hozzávalók: 100 gramm darált mák 54 gramm zabkorpa 100 gramm zabpehelyliszt 40 gramm eritrit 2 darab tojás 60 milliliter olvasztott kókuszzsír 5 deciliter cukormentes mandulatej 1 kis zacskó Dr. Oetker vaníliás zabpudingpor (vagy bármilyen egyéb vaniliás pudingpor, ami beilleszthető az étrendetekbe) 1 mokkáskanál szódabikarbóna reszelt citromhéj fahéj…

  • Receptek,  Édes receptek

    Fekete áfonyás morzsás pite

    A kézműves vásárból kaptam szüleimtől mennyei dolgokat. Ezek között volt egy minden-mentes fekete áfonya lekvár, ami 100%-ig csak a gyümölcsöt tartalmazza, és még csak nem is teljesen pépesített formában.Ezt felhasználva, gondoltam feldobom ezt a tavaszi napot egy morzsapitével. Az eredmény valami csoda! Ráadásul néhány gyors lépéssel elkészíthető. Hozzávalók: 85 gramm kókuszzsír 40 gramm eritrit 1 darab tojás 135 gramm zabpehely 50 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt Lekvár, vagy házi gyümölcsszósz Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175°C-ra. A kókuszzsírt elkeverjük a tojással és az eritrittel. Hozzáadjuk a zabpelyhet és lisztet. Ha a kókuszzsírunk túl kemény volt és nem tudjuk rendesen elkeverni a hozzávalókat, minimálisat melegítsünk a keveréken. A tészta 3/4 részét simítsuk, tapogassuk el…

  • Receptek,  Édes receptek

    A tökéletes diétás piskóta

    Ez a piskóta nálunk egy aduász. Szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz, gluténmentes, cukormentes. Egyedül a vegán életmódba nem illeszthető be. Ha a ti étrednetekbe beilleszthető nagyon ajánljuk a kipróbálását. Lekvárral, gyümölcsszósszal, mogyorókrémmel isteni, de akár süteményalapnak is felhasználhatjuk.Azt pedig még nem is említettem, hogy az alap recepthez mindössze 3 hozzávalóra van szükségünk. Innentől úgy variálja mindenki, ahogyan csak szeretné. Hozzávalók: 4 darab közepes tojás 30 gramm kókuszliszt 50 gramm eritrit Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat egyben a legmagasabb fokozaton elektromos habverővel 5-10 percig verjük. Ezzel egy jó habos állagot fogunk kapni. Nem lesz felvert fehérje keménységű, de hasonlítani kell ahhoz, mintha a felvert fehérjébe belekevernénk a sárgáját. Hozzáadjuk…